10 Faktaa

Kymmenen faktaa minusta

1.Opiskelu? Opiskelen lähihoitajaksi yo-pohjaisella luokalla Jyväskylässä. Elikkäs siis aloitin opinnot Jyväskylässä syksyllä ja ala kyllä tuntuu ihan omalle, haluan kuitenkin tämän hetkisten suunnitelmien pohjalta jatkaa opiskelua vielä valmistumisen jälkeen, eli tavoite olisi päästä ammattikorkeakouluun syksyllä 2018 aloittamaan opinnot, joko hammasteknikoksi tai suuhygienistiksi. 

2.Asun? Asustelen Jyväskylässä omaan kämppään muutin joulukuun alussa mihin asti asuin ammattiopiston asuntolassa. arvostan tuollaista asuntolassa asumisen mahdollisuutta mutta itse en kokenut sitä paikakseni ja nyt minulla onkin ihana oma kämppä. Useana viikonloppuna tulen kuitenkin lapsuuden kotiini Vilppulaa, jossa sain asua Jyväskylään muuttoon asti.  

3.Harrastukset? Olen aina harrastanut liikuntaa ja muuton jälkeen mietin jonkin aikaa mitä halusin ja löysinkin ilmaisen vaihtoehdon, jossa nuoret voivat kokeilla erillaisia harrastuksia ilmaiseksi Jyväskylän kaupungin järjestämässä liikuntalaturissa. Kävin syksyllä joulukuuhun asti capoeirassa joka on brasilialainen taistelulaji, joulu- helmikuuksi se jäi kuitenkin jalkapallo/futsal harjoitusten vuoksi pois. aloitin myös syksyllä liikunta laturin järjestämän futsalin ja siellä sain kehuja ja kerroin kiinnostuksestani jalkapalloon ja futsaaliin jonka kautta sainkin yheen seuraan yhteys tiedot harjoittelin siellä b-tyttöjen reeneissä joulu-hemikuun, mutta olen liian vanha pelatakseni b-tytöissä jolloin treeni aikani vaihtuvat ja voin taas maaliskuussa alkaa käydä myös capoeirassa.
4.Ulkomaat ja matkustelu? Matkustelu on sellainen jota haluaisin tehdä paljon enemmän. Haluan käydä vieraissa maissa ja katsella nähtävyyksiä, maistella vieraita ruokia ja tavata uusia ihmiä sellaisista saa paljon uusia kokemuksia ja itse varmuutta esimerkiksi omaa kielitaitoa kohtaan kun uskaltaa käyttää ja puhua vieraalla kielellä.


(tämä kuva on otettu viimekesän reissulla Puolassa, maailman nuorten päivillä)
 Minä olen itse matkustellut aika vähän omasta mielestäni, mutta voinhan niistäkin kertoa. Olen käynyt Virossa kaksi kertaa toinen kerta oli ennen kuin täytin kansi vuotta kävin laivalla vanhempieni ja isäni vanhempien kanssa. Toinen viron matka oli kunolin 9LK. viikon vaihdossa Virossa. Ruotsissa olen käynyt monta kertaa en edes tarkalleen muista kuinka monta kertaa mutta mainitsen tässä nyt muutaman kokemuksen niistä matkoista, Kerran koko perheemme osallistui sellaiselle ryhmä matkalle jonne lähti bussillinen ihmisiä menimme koko bussi laivalla Ruotsiin ja vierailimme Kolmårdenin eläintarhassa. Toinen Ruotsin matka jonka kerron tässä on tapahtunut monta vuotta eläintarha reissua aiemmin, menimme minä ja vanhempi pikkusiskoistani sekä meidän vanhemmat ruotsiin kävimme vierailemassa junibackenissa, jonne on rakennettu Astrid Lidgrenin satujen ympäristöjä ja hahmojen koteja. Sitten olen etelänlomalla käynyt perheeni kanssa Bulgariassa ja Kreikan Kreetalla. Myös pohjois-Norjassa on lapin reissuilla tullut muutaman kerran poikettua. Sekä itselleni ehkä suurin ja rohkein kokemus matkustelusta oli viime kesältä kun olin Saksassa ja Puolassa kaksi ja puoli viikkoa putkeen, osallistuimme Saksassa international youth meething -projektiin ja sen jälkeen menimme osana saksalaista porukkaa Puolaan jossa osallistuimme maailman nuorten päiville.

5.Mitä asioita tykkään tehdä vapaa-aikana? Vapaa aikana tykkään katsella elokuvia, lukea kirjoja tai piirrellä. viime aikoina en kauheati ole lukenut, mutta piirrellyt olen sitäkin enemmän. sekä välillä vapaa päivinä on mukava vain olla, tekemättä mitään suurempaa ja levätä.

6.Lempi vuodenaikani? Itse pidän talvesta ja kesästä, molemmat ovat lempivuodenaikojani. Talvessa pidän lumesta ja aurinkoisista pakkasaamuista. Kesässä pidän hellepäivistä  ja muista aurikoisista ja lämpimistä päivistä, jolloin on hyvä keli nautiskella jäätelöä.

7.Parhaat herkut? Olen kyllä aikamoinen herkku suu suurinta herkkuani ovat keksit, suklaa ja salmiakki. ja niitä kyllä välillä tulee liikaakin mutusteltua. Minulle kuitenkaan eivät maistu hedelmä- tai marmelaadikarkit.

8.Unelmien auto? unelmieni auto on ollut varmaan ekaluokkalaisesta asti vanha kunnon kupla volkkari. Keltainen värikin on aina ollut sen unelman väri. Vanha keltainen Volkswagen kupla on siis unelmieni auto.

9.Pahimmat pelkoni? Pahin pelkoni nyt tänäkeväänä suureksi pelokseni on noussut perheenjäsenten ja läheistenihmisten kuoleminen. Toinen suuri pelkoni on siitä asti kun autolla ajamisen aloitin että törmään rekkaa ja siihen pelkoon liittyy vielä se että minulla on oma perhe kyydissä. Onneksi nämä ovat vain pelkoja eikä näin ole tapahtunut.

10.Elämän tarkoitus? Itse koen elämän tarkoituksen aika vaikeaksi käsitteeksi. Mutta elämässä on terkeää saada tehdä asioita joista nauttii ja viettää aikaa itsellä tärkeiden ihmisten kanssa.Osata elää ilman että kokoajan pelkää. Myös uuden oppiminen ja uteliaisuus ovat tärkeitä meillä on kuitenkin mahdollisuudet lähes rajattomat ja itse ainakin halua tutkia maailmaa ja matkustella sekä olla utelias. Nämä asiat voisin sanoa elämän tarkoituksen osasiksi. 
muistakaa nauttia jokaisesta pienestäkin hetkestä! :)

Kommentit