Kirppari löytöjä

Kierrätys kunniaan

Kirppari löytöjä




Ensimmäinen vaate:

 Villatakki metallisoljilla.
Norjalaistyylinen villatakki, tähtikirjoneule kuviolla.
 Löysin reilu vuosi sitten tämän kaunokaisen ecocenter-kirpputorilta Jyväskylästä. Minua hirvitti kuinka paljon takki tulee maksamaan kun tuolla kirpparilla vaatteita myydään kilohinnalla. Mutta takkia ei ollut pilattu hinnalla, sillä hinnaksi tuli 3,50€. 
Takista on tullut yksi omista suosikeista. Ja usein vanhantyylisten farkkujen kanssa vedänkin paksun villatakin päälleni, kun kaipaan lämmintä pukeutumista syksyyn ja talveen.
 

 Toinen vaate:

 Marimekon tasaraita, trikoopaita.
Värisävyltään siniharmaa ja sammaleen vihreä.

Hankittu viimesyksynä normaalilta pöytä-kirppikseltä. Hintaa tuotteelle taisi tulla noin 8€, mikä ei todellakaan ole isohinta hyväkuntoiselle Marimekon trikoopaidalle, jonka hinta uutena nousee helposti aikuisen mitoissa jopa 55€, lasten mitoissa uuden tuotteen hinta pyörii noin 40€ tienoilla. Koko on 150, mutta vastaa aikuisten kokoa XS-S. 
Marimekon vaatteet ovat laadukkaita ja voi huoleti pestä 60asteessa, ilman pelkoa tuotteen kutistumisesta tai siitä että tuote 
menettäisi muotonsa.
Marimekon paidat ovat mukavia päällä, ja kelpo asu-kokonaisuuden saa aikaan jo yhdistämällä 80-l tyylisiin farkkuihin.
Marimekon verkko-kaupassakin tuotteen kuvauksessa (tasaraitapuseroiden niin, trikoo-, kuin t-paitojen)
 lukee ajaton klassikko ja tasaraita paidat ovatkin tulleet markkinoille jo 60-luvun lopulla, tasaraita on Annika Rimalan suunnittelema kuosi. 60-l marimekosta kehittyikin osa populaarikulttuuria, kun marimekon vaatteet nousivat muotilehtien sivuille presidentti Kennedyn vaimon esiinnyttä kyseisessä merkissä.

 Kolmas vaate:

Marimekon tasaraita t-paita.
Värisävynä navyblue and white, eli laivastonsininen & valkoinen.

Klassikko kuosia myös t-paitana,(minulla on useita niin t-paitoja kuin trikoopaitoja kaapistani, mutta tässä nyt vain muutama kappale tähän julkaisuun.)
 Tämä tasaraita t-paita ostettu Helsingistä kirpputori tapahtumasta, noin vuosi sitten. Tuotteen hinnaksi sain myyjän kanssa sovittua 10€.
Paita sopii, niin farkkujen kuin sortsien kanssa. Viime kesänä tämä paita oli usein päälläni lappuhaalari-shortsien kanssa, koska asu oli helppo ja siisti vaikka kauppaan tai rannalle lähtemiseen.

 

 Neljäs vaate:

Norjalainen villapaita, metellisoljilla.

Joulukuun alussa tehty löytö Tampereen UFF:ilta. Tuotteen hinta oli noin 23€. Kokolapussa koko miesten S, mutta paita on mielestäni suurempi kuin vain miesten S todellisuudessa varmaan koko lähempänä L/XL. Ison kokoinen villapaita toimii hyvin oversized tyylillä farkkujen tai leggingsien kanssa.
Lämmin ja paksu villapaita sopii hyvin talvipukeutumiseen.
Tuote on tyyliltään vintagea, joka on taas nostamassa päätään muotimaailmassa.


Viides ja viimeinen nosto tälle erää:

Norjalaistyylinen kirjoneule villatakki, metallinapeilla.

100%villaa oleva villatakki on uusin kirppari löytö, Jyväskylän UFF:ilta. Tuotteen hinta 20€.
Ison kokoinen villatakki on muodostunut jo lyhyessä ajassa yhdeksi suosikki vaatteeksi. Se on paksu ja lämmin ja juuri sopiva vaate talvipukeutumiseen.

Nosto:

Asukokonaisuus: 

-Kirpparilöytö villatakki.

-Vanha (joskus kirpparilta löydetty) leviksen violetti valkoraitainen trikoopaita.

-Monki kimomo high relaxed, 80-luvun tyyliset farkut, joista olen kääntänyt lahkeet kertaalleen.

 

Kommentit