10 faktaa päivitetty versio

10 faktaa minusta 

Päivitys:

tässä päivitty versio postauksesta 10 faktaa minusta. Ensin alkuun sellaisia tavaalisa faktoja jotka osa varmaan tietääkin mutta loppuun sellaista niin sanottua nippeli tietoa minusta.

1. Työ:

Olen saanut työpaikan hammashoitajana, Espoosta. Tykkään kovasti hammashoitajan työstä. Valmistuin siis 2018 keväällä lähihoitajaksi suunterveyden osaamisalalta eli teen hammashoitajan töitä. Espoossa työt aloitin elokuun alussa.

2. Muutto:

Muutin Helsinkiin 1.8, ja asun ihanan valoisassa kaksiossa yhdessä poikaystäväni kanssa. Ollaan vihdoin saatu kaikille tavaroille paikka ja asunto alkaa pikkuhiljaa tuntumaan kodilta.

3. Matkustelu:

Tämän vuoden aikana olen kerinnyt olla kolme viikkoa ulkomailla.
Keväällä helmikuussa kävin Afrikassa lensin Alankomaiden kautta Keniaan, josta lähdimme autolla Tansaniaan. Tansaniassa vaelsin Kilimanjaro vuorelle tästä toivottavasti saan tehtyä oman päivityksen myös blogiin. Vaelluksen jälkeen lensimme Alankomaiden kautta takaisin Suomeen.

Sen lisäksi alkukesästä vietin viikon Roomassa, Italiassa poikakaverini kanssa, nähtävyyksiä kierrellen.

4. Podcast:

Olen löytänyt podcastit. Mene töihin metrolla ja suuntaansa matka metrossa kestää noin puolituntia mikä mainio aika käyttää se kuunnellen podcasteja.  Podcasti suosikkini on ehdottomasti huorapuutarha, joka sai minut koukuttumaan true crime-podcasteihin. Sen lisäksi olen kuunnellut radiorikospaikan rikospaikkaradion kaikki spotifystä löytyvät jaksot, Nyt kuuntelun alla on murhapäiväkirjat- niminen podcasti. 


5.lukutaidon päivän kunniaksi : kirjavinkki

Lukutaito ja kirjat sekä kuullut tarinat, ovat olleet keskuudessamme pitkään. Itse olen kuunnellut kirjan äänikirjana, eli kannattaa lukea tai kuunnella seuraava kirja. Kirja nousi heti yhdeksi kirjasuosikeistani, jo ennenkuin pääsin kirjan loppuun.
Auschwitzin tatuoija on tositarinaan perustuva romaani Lale Sokolovin vaiheista ja Auschwitz-Birkenaun tuhoamisleirillä. Heather Morris, on saanut taltioitua tuon uskomattoman koskettavan, kammottavan ja julman ajanjakson tapahtumat keskustellessaan ja haastatellessaan Lalea, heidän yhdessä vietettyinä aikoina kun Lale kertoi hänen tarinansa, jonka maailma ansaitsi kuulla. Kirjassa kipu, pelko, rakkaus sekä toivo paremmasta huomisesta on voimakkaasti läsnä ja aistittavissa.
Suosittelen kirjanlukemisesta tai kuuntelemista ehdostomasti: jos olet kiinnostunut elämäkerroista, toiseen maailman sotaan sijoittuvista teoksista tai olet muuten vaan hurahtanut kirjojen monipuoliseen ja uskomattomaan maailmaan. 
Jos vastasit yhteenkään kysymykseen kyllä kannattaa tuo kirja hakea kirjastosta kirjakaupasta tai jostain äänikirja sivelluksesta luettavasksi.
Minulla käytössä celia.net palvelu jossa kasapäin äänikirjoja mutta tämä tämänkevään uutuuskirja löytyy varmasti myös muista äänikirja sovelluksista. 


6.hiukset:

Te jotka seuraatte minua instagramin puolella @auroraaino
huomasittekin että keväällä leikkasin yli 30cm hiukistani ja lahjoitin ne hyvän tekeväisyyteen.
Hiusten lahjoittamista olin jo aijemmin miettinyt, kun muutamaa vuotta aijemmin leikkasin hiukset samaantapaan pitkistä lyhyiksi.
Toinen syykin hiusten leikkuuseen oli. Nimittäin matka afrikkaan. Afrikassa näet olisi helpompi pitää lyhyet hiukset suhteellisen ihmismäisinä  kuin pitkät. Sillä telttailimme siellä Kilimanjaron vuoristossa 9päivää ja aikaa eikä enerjiaa ollut kauheasti ylimääräistä laittaa johonkin kampauksiin. sen lisäksi tuona aikana hiusten pesu ei ollut mahdollista.
lähetin hiukseni Helsinkiin, josta suurenpi määrä hiuksia lähetettiin eteenpäin Britteihin, jossa niistä valmistettiin lapsille ja nuorille jotka ovat sairauden takia hiuksensa menettäneet.











7. meikkaaminen

En osaa meikata, huulipunaa osaan laittaa juuri ja juuri jos tilanne sitä vaatii ja siihen se sitten jääkin se minun meikkaus taitoni. 
Mutta jos on juhlat, joihin tarvitaan hieman ehostusta on ihana siskoni Amalia toiminut minun henkilökohtaisena meikki taiteilijana.

8.sukat

En voi pitää sukkia peiton alla einkä edes jos olen sohvalla viltin alla, minusta se on jotenkin epämiellyttävän tuntuista.

9.maito

Maito, juon sitä ja paljon. Jos poikakaveriltani kysytään niin ihan, liikaa mutta minusta se on hyvää. saatan juoda 3l maitoa päivässä ja yhdellä aterialla jopa 1l +  maitoa

10.tv

Ollaan aloitettu poikakaverin kanssa katsomaan sykettä sen ensimmäisen tuontanto kauden ansimmäisestä jaksosta elokuussa ja kyllä aika koukuttava sarja... neloskaudella menossa.



Kommentit